Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Gensyn på dk4: Fannys Hjerte

De fleste danskere nøjes med at gå med raslebøssen i et par timer, når deres humanitære hjerte løber af med dem – men i Århus findes en rigtig ildsjæl. Hendes borgerlige navn er Fanny Posselt – også kendt under navnet ”The Pølsewoman”.

Hun er uddannet kaospilot og er ejer af verdens mest berejste pølsevogn. Herfra har hun langet i hundredvis af gratis hottere og Cocio-bajere over disken.

Overskuddet går ubeskåret til velgørenhed – og Fanny Posselts overordnede mål er at inspirere til at gøre en forskel. ”Det at kunne inspirere til at gøre en positiv forskel for andre – og samtidig gøre det – er i virkeligheden også det der gør, at jeg kommer igennem alle udfordringer og alle de nej’er der også kommer med et projekt som det her. Og jeg tror på, at vejen, der ikke starter i hjertet ender blindt. Og der er ingen tvivl om, at det her starter i mit hjerte!”

Siden 2003, hvor projektet tog sin begyndelse, har Fanny og hendes frivillige pølseteam blandt andet været til fodbold-EM i Portugal, på skiferie i Italien, i England, på besøg i Stuttgart hos fodboldspillerne Jon Dahl Tomasson og Jesper Grønkjær, på besøg i Fiorentina hos Martin Jørgensen og hans holdkammerater – og i 2007 kørte vognen tværs over USA med fornemt besøg af Kronprinsesse Mary, skuespilleren Sven Ole Thorsen og cremekongen Ole Henriksen. De har været i Kina - og Le Mans i Frankrig, hvor de danske kørere lavede ”hottere” på tid.

Fanny Posselt har tidligere samlet ind til oversete børneafdelinger på Skejby Sygehus, Foreningen af cancerramte børn, Foreningen Cystisk Fibrose, Landsforeningen Downs Syndrom og Gigtforeningen/børn med gigt. Herefter har ønsket været at gå globalt og give tilbage til den verden, som pølseteamet rejser rundt i. I forbindelse med pølsevognens ture i 2008 samlede man derfor penge ind til byggeriet af et børnehjem i Kina.

Dokumentarprogrammet ”Fannys hjerte” tager seerne med til Le Mans og USA - og giver et livsbekræftende indblik i arbejdet bag - og med - verdens mest berejste pølsevogn.

Vil man vide mere om projektet evt. blive en del af det, kan man se mere på www.verdensmestberejstepølsevogn.dk


”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se eller gense skatte fra dk4’s tv-arkiv. Selv om udsendelsernes tekniske kvalitet kan virke gammel, eller nu afdøde personer medvirker, kan der stadig være guld at hente.
Vi håber, I nyder ”Gensyn på dk4”.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.