Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Om 5 minutter
Dansktoppen

Øhrgaard med Herfried Münkler

På det gamle hæderkronede Humboldt universitet i Berlin sidder en af Europas skarpeste analytikere af krig og terrorisme. Hans navn er Herfried Münkler, og han er professor i international politik.

Af en tysk avis er han blevet betegnet som ”en omvandrende enmands tænketank”, og sandt er det, at han har tænkt og skrevet meget. Et af de begreber, han har introduceret er ”de nye krige eller de asymmetriske krige”, der i programmet bliver forklaret, når professor Per Øhrgaard er på besøg på Humboldt Universität.

Det er en meget oplysende samtale, der i høj grad giver mulighed for en større forståelse af, hvorfor der bliver ved med at opstå nye krige rundt omkring i verden, og hvorfor de ser ud til at kunne vare i årevis.
Men det er også en samtale om terrorismens væsen og de civiliserede samfunds reaktion derpå. Og så indfører professor Münkler tillige begrebet ”bruttokriminalprodukt”. Hvad det betyder, kan man naturligvis også erfare i løbet af programmet.

Herfried Münklers ”Die neuen Kriege” er udgivet på dansk af forlaget Ellekær.

Programmet er det sjette i serien, hvori professor Per Øhrgaard kan ses i samtale med tyske toppersonligheder fra tysk kultur- og politisk liv. Øvrige deltagere er Günter Grass, Hans Magnus Enzensberger, Egon Bahr, Gesine Schwan, Christoph Hein og Juli Zeh.

 
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.