Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

What2Watch Backstage Interview med Thomas Vinterberg

Dagens gæst var så genert, at han drømte om at være kendt, så han var fri for at præsenterer sig.

Da han var for genert til skuespillerfaget og ikke øvede sig nok på sin guitar til at blive rockstjerne, var det oplagte svar at blive filminstruktør. Og heldigvis havde han talentet – og forelskede sig hovedkulds i både proces og fag. Thomas Vinterberg kom ind på filmskolen som den yngste nogensinde og høstede stor anerkendelse og fik priser for sin afgangsfilm ”Sidste omgang”.

I 1995 var han en af de instruktører, der var med til at skabe ”Dogme95”, som siden førte til hans internationale gennembrud med ”Festen”. Herefter er filmene kommet med jævne mellemrum – med priser og anerkendelse i kølevandet. Nu er han klar med sin første tv-serie, med manuskript af Bo Hr. Hansen – nemlig ”Familier som vores”, der kan ses på TV2.
Dagens gæst var så genert, at han drømte om at være kendt, så han var fri for at præsenterer sig. Da han var for genert til skuespillerfaget og ikke øvede sig nok på sin guitar til at blive rockstjerne, var det oplagte svar at blive filminstruktør. Og heldigvis havde han talentet – og forelskede sig hovedkulds i både proces og fag. Thomas Vinterberg kom ind på filmskolen som den yngste nogensinde og høstede stor anerkendelse og fik priser for sin afgangsfilm ”Sidste omgang”. I 1995 var han en af de instruktører, der var med til at skabe ”Dogme95”, som siden førte til hans internationale gennembrud med ”Festen”. Herefter er filmene kommet med jævne mellemrum – med priser og anerkendelse i kølevandet. Nu er han klar med sin første tv-serie, med manuskript af Bo Hr. Hansen – nemlig ”Familier som vores”, der kan ses på TV2.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.