Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Kunst og kærlighed

I marts 2008 blev der, i anledningen af H.C. Andersens 203 års fødselsdag, opstillet en bronzefigur af H.C. Andersen På Thriges Plads i Odense. Manden bag skulpturen, der blev finansieret af Olav de Linde, er den, dengang 36-årige kunstner Misja Kristoffer Rasmussen.

Misja Rasmussen begyndte sin kunstneriske uddannelse på Torstedlund Kunsthøjskole i begyndelsen af 90’erne og fortsatte derefter på Academy of Fine Arts, Brera i Milano. Opholdet i Italien har ikke blot præget hans privatliv - men fornemmes også tydeligt i hans værkers organiske konstruktion og deres menneskelige og poetiske udtryk. Om dette siger han: Jeg er bare en rigtig kunstner! Der er ikke så meget der, synes jeg. Jeg gider ikke følge alt det der trend - det skal være noget der kommer indefra. Jeg kan bare mærke, når det er dét.

Det har taget knapt et år at fremstille skulpturen - og tv-stationen dk4 fulgte, i den forbindelse, processen fra start til slut. Det udmøntede sig i et dobbeltportræt af Misja og hans italienske hustru Monica Partipilo, som ligeledes er kunstner.

Programmet har fået titlen ”Kunst & Kærlighed”.

De mødte hinanden på en studietur - og det var kærlighed ved første blik. Det var imidlertid ikke så ligetil at forene de to kulturer, og om dette fortæller Misja: Der kom et rimeligt stort, groft benspænd bagfra - en herretackling, vil jeg sige. Det var Monicas familie - det var et stort chok for dem, at det blev en udlænding der kom ind på banen - og en kunstner - det var ikke helt det bedste. I Danmark gik man bare hjem til forældrene og kunne sove sammen og alt det der - det gør man ikke i Italien, hvis man ikke er gift. Så det var et rigtigt kunstnerliv - hun kom til mig - og sagde, at hun ikke var der. Vi måtte finde på historier hele tiden. Men det gav mig et eller andet, hvor jeg for første gang syntes; hov, der var lige pludselig en kvinde eller en kærlighed, man skulle kæmpe for.

Parret blev gift og bosat i den lille by Volpiano, som ligger i nærheden af Torino. De har begge udstillet i Danmark hos Galleri Bastillen, Galleri 1034 & Galleri Trampedach, Galleri Humlum, Galleri Progres og Galleri Spot.

Programmet blev vist første gang den 4. april 2008.

Kunst og_kaerlighed_900x405
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.