Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
Lige nu
Spørg om læsning
 
 

Annonce


Dansk-tysk med Matlok: Annie Lander Laszig

I denne udgave af ”Dansk - tysk med Matlok” er Siegfried Matlok i Kiel, hvor han interviewer en person, som både er dansk og tysk statsborger.

Det er Annie Lander Laszig, som siden 1984 har levet i Tyskland, hvor hun også personligt har mødt den tysk-tyske historie, da hun blev gift med Reinhard, som flygtede fra Øst-til Vesttyskland 1973.
Siden 1989 har Lander Laszig boet i Kiel, og i 2016, da landet Slesvig-Holsten fyldte 70 år, fik hun i bogen ”Wir Schleswigholsteiner 70 - 70 Menschen” som en af de 70 en særlig placering, fordi du hun i 2015 som den første dansker i Slesvig-Holstein netop havde modtaget det dobbelte statsborgerskab.

Annie Lander Lazig har i en årrække været formand for Tysk-Dansk Selskab i Slesvig-Holsten og Lüneburg, og ved sin afsked blev hun udnævnt som æresformand.
I de 16 år som formand har hun afgørende bidraget til dansk-tysk forståelse, og det gør hun stadig væk bl.a. med et utal af foredrag om dansk-tysk kultur.
Annie Lander er også præst og har i 10 år fra 2003 arbejdet som ulønnet hjælpepræst ved Pauluskirken i Kiel bl.a. med dansk-tyske gudstjenester. Selv om hun officielt er ophørt ved Pauluskirken afholder hun stadig af og til gudstjenester og andre kirkelige handlinger.

I 15 år har hun regelmæssigt beklædt en usædvanlig post som krydstogtspræst på MS DEUTSCHLAND, og i 29 år har hun været foredragsholder om bord på rederiet Hapag Lloyd’s krydstogtskibe hovedsagelig på rejserne i Nordatlanten, Færøerne, Island og Grønland, som også har en særlig plads i hendes hjerte.

Og så er Annie Lander Laszig også engageret i en lang række andre aktiviteter på det dansk-tyske område, hvilket også fremgår af programmet.

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce