Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

DanskPOP Talent 2017 (1) Foto Anders Falkesgaard

DanskPOP Talent 2017 (1)

Nu er musikfesten skudt i gang på dk4!

Der var stemning og fest - men også hårdt arbejde - i dk4s store studier på Nørrebro under optagelserne af de første shows til efterårets store rytmiske danske musikkonkurrence på dk4.

Det er 3. år i træk, at den musikglade tv-kanal dk4 byder på en hjertevarm konkurrence med fokus på dansk populærmusik – og hermed giver musikbranchen ny puls med hele 54 deltagere i en serie på 10 programmer.
DanskPOP Talent 2017 sendes lørdage fra den 30. september - 21.30 - med seks indledende runder. Herefter følger semifinaler og kåringsshow, som afgør hvem, der når frem til finalen.

Det er ene og alene seerne, der bestemmer, hvem der ender som vinder i Forum Horsens lørdag den 20. januar 2018.

Ambitionen for dk4 er fortsat at fastholde og videreudvikle dansk populærmusik, med både nuværende og kommende talenter. Det eneste krav til deltagerne er, at teksten skal være på dansk.

Alle deltagere får kyndig opbakning af professionelle musikere i dk4 All Stars, ledet af kapelmester Mark Chemnitz.

DanskPOP Talent 2017 har ingen smagsdommere, men til gengæld et ekspertpanel, som vejleder og råder de optrædende musikere. Panelet består i år af Dan Rachlin, Henrik Launbjerg, Rikke Hvidbjerg og Anna David.

Thera Hoeijmans er ny vært, og afløser hermed sin tidligere Eleva2ren-makker Ole Stephensen, der nu er både folketings- og byrådskandidat.


Nedenfor kan du se en kort præsentation og læse mere om de enkelte kunstnere fra program 1
husk du kan stemme indtil onsdag den 4. oktober kl. 23:59.

 

Morten Bo
Sommer sommer

Det er tredje gang, at københavnske Morten Bo prøver lykken i dk4´s populære musikprogram – og måske lykkens gang. Hans varme up-tempo bidrag ”Sommer Sommer” er iørefaldende og fuld af livsglæde.

Morten Bo er en vaskeægte fan af Melodi Grand Prix, hvilket han har fulgt intenst siden barndommen, og netop det univers præger også hans egne sange med en lethed og genkendelighed. Han synes, det er en god idé, at deltage i DanskPOP Talent – der sendes i vintermånederne – med en frisk disko-calypso, som kan bringe lidt sommervarme ind i stuerne, især i et år hvor mange danskere er blevet snydt for en ordentlig sommer!

Med på scenen har Morten Bo de to unge Bendixen-dansere Melissa Wederkinck og Ida Marie Hegelund.


Susan Munksgaard
Mer´ end lykkelig

Susan Munksgaard blev mere end lykkelig, da hun i 2011 blev gift hjemme i Lemvig og skrev denne sang som er hendes bidrag til DanskPOP Talent 2017. Selv betegner hun sangen som en klassisk dansktop sang – med kant – for i nummeret indgår en stærk guitarsolo med guitaristen Søren Heller fra dk4 All Stars.

Selv om Susan Munksgaard har skrevet sange i mange år, er deltagelsen i dk4’s musikprogram hendes egentlig debutoptræden som solist, hvilket hun vælger at betragte som en stor oplevelse.

Susans sange kommer til hende, ofte når hun mindst venter det eller oplever situationer i dagligdagen, hvor hun arbejder i sundhedssektoren på Mors. Som et særkende har Susan den regel, at sangene kun fungerer for hende, hvis hun er i stand til at huske dem, dagen efter de er skrevet.


Anders Graae
Alting falder på plads

Den 37-årige Anders Graae fra Gl. Rye er professionel sangskriver, for i hans musikalske univers ser han sangskrivningen som et vigtigt værktøj til at videreformidle indtryk og overvejelser i livet. Eksempelvis har Anders Graae for nyligt gennemført et stort projekt med at tagen pulsen på 18 danske landsbyer, for herefter at beskrive hver landsby i en enkelt sang.

”Alting falder på plads” er skrevet helt tilbage i 2000 og har i lange perioder samlet støv i en skrivebordsskuffe, fordi Anders ikke rigtig kunne få den til at fungere. Men for et par år siden testede han sangen i en større bandsammenhæng, hvilket pludselig gav sangen et nyt arrangement og liv. Anders erkender, at lige netop denne sang har været en ledsager i mange år og fuldstændig lever op til titlen med budskabet, at alting kan falde på plads.

Privat danner Anders par med Marianne – som også er musiker – og parret har to børn.


NEON
Elsk mig en sidste gang

Den nordjyske duo NEON består af Thomas Høgsted og Kiki Bach – der, trods de mange timer på landevejene, ikke danner par privat.

De er begge uddannet skolelærere, men Thomas valgte at sige sit job op og give musikken al sin fokus, efter han var indlagt på sygehus omkring sin 40 års fødselsdag. Ud over NEON skriver Thomas sange og tekster til mange andre musikere og bands, mens Kiki stadig underviser på Saltum Skole.

NEON fokusere på dansk pop-rock med et kraftigt aftryk af 80’ernes storhedstid med fx Dodo eller Rugsted & Kreutzfeldt, og netop navnet NEON er et bevidst valg, som giver mindelser om det danske gadebillede i 80’erne.

”Elsk mig en sidste gang” handler om at give slip, men samtidig mærke samhørigheden for en allersidste gang, og er skrevet af Thomas Høgsted.


Mikkel Svenning
En flig af mig

Som informationsmedarbejder i Banedanmark ved Mikkel Svenning i den grad noget om at formidle enkle budskaber, og hans smukke ballade har da også et utilsigtet strejf af Paul McCartney.

”En flig af mig” er skrevet til hans datter Martha i forbindelse med hendes konfirmation for fire år siden.

Mikkel Svenning medvirkede i dk4’s ”Syng med og Tip et hit”, hvor han hørte om DanskPOP Talent 2017, og netop fordi fokus ligger på dansksproget musik, besluttede han at stille op.

Som ung nordjyde skrev Mikkel Svenning mange sange på engelsk og spillede både guitar og bas. Senere flyttede han til Sorø og fandt det efterhånden lettere, og mere direkte, at skrive og synge på dansk. I kraft af sit arbejde kører han ofte med tog, hvor han sidder ved vinduet, mens landskabet glider forbi, og han kan lade tankerne flyve, til inspiration for nye sange.

Mikkel Svenning optræder til daglig med en trio, men springer på scenen i DanskPOP Talent 2017 som solist.


Johanne
Når du mangler mig mindst

Med efternavnet Götze Lindegaard, er Johanne født og opvokset i Ikast, men er nu bosat i Aarhus. Til daglig læser hun til socialpædagog og har ikke ambitioner om at blive professionel sanger og musiker, selv om musikken har en stor plads i hendes fritid.

Paradoksalt nok kommer Johanne fra en særdeles musikalsk familie, hvor begge hendes forælder er uddannet på konservatorium, og lillebroren er musiker. Som barn spillede Johanne cello og senere guitar, ligesom hun gerne sang i gymnasietiden. I bund og grund brænder Johanne for at arbejde med mennesker – og særligt børn – hvor musikken kan blive et redskab.

”Når du mangler mig mindst” har Johanne selv skrevet på opfordring af en bekendt, som er musiker, og hun lægger vægt på, at sangen ikke handler om hende selv. Den handler om at være i et ”rutinepræget” forhold, hvor kærligheden kan gå hen og blive en slags mental spændetrøje, hvor en partner kan holde den anden fast i noget, som måske ikke er ægte og dybtfølt.


Martin Kanstrup
Sur på mig

De fleste mennesker i ægteskaber og parforhold kender til den akavede stilhed, som kan opstå efter en kontrovers eller et skænderi. Det er den følelse, som nordjyske Martin Kanstrup rammer med sit bidrag til DanskPOP 2017, med den opkvikkende og rytmiske – 10 år gamle – sang ”Sur på mig”.

Martin Kanstrup har gennem mange år kunnet ernære sig som professionel musiker i flere bands, som fx Fluks og Marys Garden, med hvem han har udgivet albums, og en dag om ugen underviser han på Skyum Idrætsefterskole.

Tilbage i barndommen var det hans onkel Erling, som lærte Martin at spille guitar, og sammen så de tv-udsendelser med pigtrådsmusik og kopierede bands som fx Rocking Ghosts. Han var skoletræt som teenager, men klarede alligevel to år på Handelsskolen, inden han endelig brød ud og forfulgte sin ambition om at være musiker på fuldtid.

I Martins nære vennekreds befinder sig sangeren Anders Hornshøj, som i fjor vandt dk4’s DanskPOP Talent med sangen ”Hvad der end sker”.


Peter Christian
Trøjborg

En musikalsk Aarhus-historie, som en hyldest til den idylliske og højtbeliggende bydel tæt på Risskov. Og det var netop på en løbetur i skoven, at Peter Christian i sommeren 2017 fik ideen til sangen, hvor også værtshuset Peder Wessel spiller en rolle.

Det er ikke første – og nok heller ikke sidste gang – at Peter Christian beskriver bydele eller bygningsværker i sange, idet han gerne vil lave musik, som giver nogle klare og enkle billeder i bevidstheden hos publikum.

Peter Christian lever for musik og vil også gerne leve af musikken, hvor han i høj grad finder en mening med tilværelsen, fordi musikken danner et fællessprog mellem mennesker. I begyndelsen var han mest til Country og Rock, men siden tog de dansksprogede sange fokus, og Peter ser sin deltagelse i DanskPOP Talent som en vigtig udfordring for sig selv.


Kim C
Det sku’ ikke være hændt

Det 60-årige folketingsmedlem og Mariager-restauratør Kim Christensen har altid haft musikken tæt på sig og selv i travle perioder på Christiansborg – hvortil han har været valgt for Dansk Folkeparti – sker det ofte, at han giver sig selv en mental pause med at skrive stikord eller riffs ned til nye sange.

En sommerdag i 1979 befandt Kim Christensen sig på en tivoliplads, hvor man i en bod tilbød publikum at indsynge en sang på karaoke og dermed medvirke i en landsdækkende konkurrence. For sjovs skyld indsang Kim sin fortolkning af Tommy Seebachs ”Disco Tango” – og endte som samlet vinder!

Siden stod den på ”bundesliga-hår” og heavy rock i lange baner med bandet Mandrake, som via skæbnens tilfældige gunst er blevet genudgivet som kult-albums i Tyskland.

Kim Christensen har set tidligere udgaver af DanskPOP Talent på tv og anser det som en stor værdi, at dk4 vægter musikken højest – uden smagsdommere. Hans bidrag ”Det skulle ikke være hændt” er skrevet for tre år siden, da han mødte sin nuværende hustru Pia. De var begge gift og måtte bryde med deres ægtefæller for at kunne få hinanden.

Som sagt, det sku’ ikke være hændt!

Musikfesten skydes i gang lørdag på dk4

   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.