Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter
 
 

Annonce


Gensyn på dk4: New York City Ballet i Tivoli

Der er gensyn med det verdensberømte balletkompagni New York City Ballet fra et gæstespil i Tivolis Koncertsal i 2003. Her mødte dk4´s Frantz Howitz balletchefen Peter Martins, der netop i 2003 kunne fejre 20 års jubilæum som leder af kompagniet efter George Balanchines død.

Peter Martins var gennem mange år den absolutte mandlige stjerne i New York City Ballet, men er uddannet på Den Kgl. Ballet i København.
I gensynet møder Frantz bl.a. også Nikolaj Hübbe, der var kompagniets stjerne og arvtageren efter Peter Martins. I dag er Hübbe som bekendt balletchef for Den Kgl. Ballet. Der er ligeledes et ballethistorisk klip med Peter Martins og hans foretrukne partner Suzanne Farrell, der dansede en sidste gang sammen i Tivoli helt tilbage i 1989.

”Hvordan har du kunnet blive ved med at inspirere et balletkompagni gennem 20 år”, bliver Peter Martins spurgt. ”Jeg lever og ånder for det teater og arbejder 12 til 14 timer i døgnet” er svaret fra den karismatiske balletmester, der stadig er primus motor for New York City Ballet.

Er du interesseret i ballet er dette gensyn på dk4 intet mindre end et stykke ballethistorie.


”Gensyn på dk4” giver mulighed for at se eller gense skatte fra dk4’s tv-arkiv. Selv om udsendelsernes tekniske kvalitet kan virke gammel, eller nu afdøde personer medvirker, kan der stadig være guld at hente.
Vi håber, I nyder ”Gensyn på dk4”.
 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce