Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Søstrene Bisp: Birgitte Qvist-Sørensen

I denne udgave af ”Søstrene Bisp” handler det om håb. Gæst hos biskop Marianne Christiansen er Birgitte Qvist-Sørensen, som siden 2014 har været generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

Også før den tid har Birgitte Qvist-Sørensen haft den store verden tæt inde på livet. Samtalen handler om nødhjælpen, og hvad den betyder, men også om hvad det er, Birgitte Qvist-Sørensen ser og oplever i arbejdet. Marianne Christiansen spørger også Birgitte Qvist-Sørensen om, hvad hun tænker om verden lige nu, og hvor hun ser tegn på håb.

I programmet er der imidlertid også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Birgitte Qvist-Sørensen har valgt et citat fra Johannes-evangeliet:

”Da Jesus løftede blikket og så, at en stor skare kom hen imod ham, sagde han til Filip: »Hvor skal vi købe brød, så disse folk kan få noget at spise?« Men det sagde han for at sætte ham på prøve, for selv vidste han, hvad han ville gøre. Filip svarede ham: »Brød for to hundrede denarer slår ikke til, så de kan få bare en lille smule hver.« En af hans disciple, Andreas, Simon Peters bror, sagde til ham: »Der er en lille dreng her, han har fem bygbrød og to fisk; men hvad er det til så mange?« Så tog Jesus brødene, takkede og delte ud til dem, der sad der; på samme måde også af fiskene, så meget de ville have. Da de var blevet mætte, sagde han til sine disciple: »Saml de stykker sammen, som er tilovers, så intet går til spilde.« Så samlede de dem sammen og fyldte tolv kurve med de stykker af de fem bygbrød, som var tilovers efter dem, der havde spist.”
(Johannes-evangeliet kap. 6, v. 1-13)


Programrækken ”Søstrene Bisp” produceres i samarbejde med Haderslev stift og Fyns stift.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.