Annonce


Bog og forfatter: Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis Foto Laura Stamer

Bog og forfatter: Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis

Kunsthistoriker Bente Scavenius og litteraturkritiker Bo Tao Michaëlis har udvalgt i alt 75 historier fra dansk litteratur- og kunsthistorie alle med udgangspunkt i København. Samlingen er nu blevet udgivet under titlen ”Bybilleder – Kunstnernes og forfatternes København”.

Historierne strækker sig lige fra 1773-75, hvor Danmarks første ”moderne” digter Johannes Ewald skrev sit berømte digt ”Rungsteds lyksaligheder”, og frem til den nyeste lyrik anno 2013. Til hvert litterært eksempel knytter sig et kunstværk, som Bente Scavenius ikke altid har udvalgt ”én til én”, men ofte som en, ikke altid oplagt, kommentar til teksterne.

Læser man hele bogen i ét stræk vil man få et samlet indblik i kunst- og litteraturhistorien gennem mere end 200 år, og samtidig giver ”Bybilleder” sine læsere en fornemmelse af, hvordan København har udviklet sig.

Det er Frantz Howitz, der har inviteret de to forfattere i studiet til en samtale om ”Bybilleder”, der udkom fredag den 11. november. For at give dk4´s seere en fornemmelse af bogens indhold og opbygning, har han udvalgt fire repræsentative litterære tekster, som han læser op. Herefter går samtalen muntert afsted om H. C. Andersen og Albert Gottschalck, Sophus Clausen og Paul Gauguin, Thøger Olesen og Erik Hagens samt den unge forfatterinde Ida Holmegaard, hvis digt om banelegemet ved Bispebjerg sættes sammen af den farverige og humoristiske ”streetartist” HuskMitNavn.

Undervejs i samtalen bliver man som seer klogere på de fire historiske tidsaldre, som de udvalgte tekster og kunstværker repræsenterer, og oven i købet på en charmerende og oplysende måde. ”Bog og forfatter: Bente Scavenius og Bo Tao Michaëlis” er med andre ord et klassisk dk4-program, hvor der er tid til fordybelse, men i øjenhøjde med seerne.

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce