Lige nu
Så skøn er... Wörthersee
 
 

Annonce


How2Scrap

Så tager dk4 hul på en ny sæson af den populære programserie how2scrap. Her viser de to programværter Pia Jacobsen og Rikke Bagger udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn – og meget, meget mere.

Hvad er scrapbooking?
Har du skuffen – eller computeren - fyldt med fotos, som aldrig kommer til sin ret? Så kan det være, at scrapbooking er noget for dig.
En scrapbog er traditionelt en samling af "scraps" - f.eks. fotos, avisudklip og postkort - samlet i et album med håndskrevne notater om de oplevelser der knytter sig til.
I dag er scrapbooking langt mere avanceret og har udviklet sig til en populær hobby. I USA rangerer scrapbooking som den tredjestørste hobby blandt kvinder, men også her i landet findes adskillige scrapbooking-butikker og der afholdes kurser og scrap-conventions, hvor folk mødes og udveksler ideer.
Udover hyggen i arbejdet, er der mange grunde til at kaste sig over scrapbooking. Det kan være, når man får sit første barn og gerne vil lave en "barnets bog" - når man gerne vil vise sine rejsebilleder frem, men synes, de ser kedelige ud i et almindeligt fotoalbum - eller hvis man ønsker at efterlade sig oplevelser og erindringer til kommende generationer.
Sidste år satte dk4 fokus på scrapbooking via programserien "how2scrap". Det blev en succes - og selv Anders Breinholt fra NATHOLDET/TV2 måtte kippe med flaget, da han efter kærligt drilleri blev bombarderet med "scrappede" værtindegaver, som en event fra Scrapsisters.

Scrapbooking før og nu
Moderne amerikansk scrapbooking tog sin begyndelse, da Marielen Christensen i 1980 udstillede de scrapbøger, hun havde lavet med familiefotos. Der viste sig at være stor interesse for hendes arbejde, og hun begyndte derfor at afholde kurser og foredrag. Året efter udgav hun bogen "Keeping Memories Alive" og åbnede verdens første scrap-shop. Efterfølgende har hobbyen udviklet sig med lynets hast. Scrapbooking er en kunstart i rivende udvikling og der er sket meget, siden Marielen Christensen udgav sin første bog. Der er således tale om forskellige stilarter og teknikker – samt et hav af materialer og specialdesignet værktøj.
how2scrap

I dk4's programserie "how2scrap" viser de to programværter og garvede "scrappere" Pia Jacobsen og Rikke Bagger udførligt, hvordan man opbygger et dobbelt layout, laver kort, indbydelser, feriealbum, scrapper sammen med børn - og meget, meget mere.
dk4's værter har fingeren på pulsen, kender til de sidste nye teknikker og giver masser af gode fif undervejs. Der er derfor ny inspiration at hente for garvede scrappere – og for nytilkomne handler det om at fatte notesblokken og lade sig inspirere til nye, kreative måder at bruge fotos på.

Læs mere om afsnittene:
How2scrap: Minialbum fra bunden
How2scrap: Indbydelser
How2scrap: Dobbelt layout
How2scrap: Barnets bog
How2scrap: Simple minialbum
How2scrap: Jul
How2scrap: Scrap med børn
How2scrap: Shabby chic
How2scrap: SMASH
How2scrap: Kort, der kan noget
How2scrap: Special (1:2) 

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce