Annonce


La det gro - Forår i haven (2:2)

Foråret er over os - og snart står sommeren på spring. Rundt omkring i landets haver er der travl aktivitet, for det er nu, haven skal gøres sommerklar. Der er masser af opgaver at tage fat på, men hvad gør man, når projekterne driller?

I dk4s havemagasin "La' det gro", sætter programvært Charlotte Wedel Hansen de to gartnere og haveeksperter - Peter Martinussen og Bjarne Andersen – stævne, til en snak om udvalgte haveudfordringer. Programserien gør en dyd ud af ikke at lave en have-makeover på 30 minutter. Fokus er på helt konkrete problemer og projekter - og der er mange tips at hente for både nybegyndere og folk med grønne fingre.

La det_gro_Foraar_i_haven_2_Kolonihave_lille2Med udgangspunkt i to nabohaver i Nordsjælland - og en kolonihave i Hørsholm - viser haveeksperterne denne gang, hvordan man flytter to store rododendronbuske, får en varm terrasse med sydvæg til at blomstre og udvælger egnede Hortensia-sorter til sit bed. De giver også gode råd til haveejere, der har problemer med vandingen, når ferien står for døren.


Peter og Bjarne har tilsammen 50 års haveerfaring at trække på - og deres motivation til at medvirke i ”La’ det gro” er klar:

”Vi vil gerne viderebringe vores glæde ved havelivet og inspirere folk. Haveprojekter kan godt drille lidt nogle gange, men der findes altid en god løsning - og vi vil gerne vise, at man sagtens kan få en smuk have, hvis man er villig til at finde arbejdshandskerne frem."

- Se med på dk4 og få inspiration og tips til havearbejdet.


Du kan læse mere på Tips og Tricks: La’ det gro - forår i haven (2:2)


Værter: Charlotte Wedel Hansen, Peter Martinussen og Bjarne Andersen:

Charlotte Wedel_HansenCharlotte Wedel Hansen er 49 år og ansat hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte er uddannet cand.merc.int. og har arbejdet som henholdsvis produktchef og marketingchef igennem de sidste 18 år – heraf de sidste 7 år hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte har, ud over sit arbejde, en stor passion for haven, boligindretning og madlavning og ikke mindst sin familie og gode venner.Peter pasfotoPeter Martinussen er 50 år, og indehaver af et havecenter i Høsterkøb. Peter er uddannet planteskolegartner, har arbejdet med samt handlet med haveplanter i 29 år og er nu 5. generationsgartner, så de grønne fingre ligger til familien. Han har udover sit arbejde en del fritidsinteresser som fx haven og naturen, jagt, økologi, vin, madlavning og sin familie.Bjarne mindreBjarne Andersen er 49 år, og medindehaver af et havecenter i Kalundborg. Bjarne er uddannet planteskolegartner og har arbejdet med formering af krydderurter, buske, træer og stedsegrønne i over 15 år. Han har desuden arbejdet med handel af planteskoleplanter i 12 år - og af fritidsinteresser står haven, naturen, fritidsfiskeri - og ikke mindst familien - i højsædet. 


http://m.youtube.com/watch?v=uz6dKQCI4Kc&;feature=youtu.be

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce