Om 22 minutter
Gensyn på dk4
 
 

Annonce


La det gro: Forår i haven (1:2)

Nu er foråret omsider kommet til landet. Blomsterne titter frem. Bøgen springer ud. Fuglene kvidrer - og det er nu, haven skal gøres klar til sommeren. Der er masser af opgaver at tage fat på, men hvor skal man begynde?

I dk4's havemagasin "La' det gro", sætter programvært Charlotte Wedel Hansen de to gartnere og haveeksperter - Peter Martinussen og Bjarne Andersen - stævne i forårshaven. Programserien gør en dyd ud af ikke at lave en have-makeover på 30 minutter. Fokus er på helt konkrete problemer og projekter - og der er mange tips at hente for både nybegyndere og folk med grønne fingre.

Peter og Bjarne er uddannede gartnere og har tilsammen 50 års haveerfaring at trække på - og deres motivation til at medvirke i ”La’ det gro” er klar:

”Vi vil gerne viderebringe vores glæde ved havelivet og inspirere folk hjemme i stuerne. Et godt benarbejde nu, sikrer et fint fundament for sommerens hyggestunder i haven. Så det er bare om at finde arbejdshandskerne frem og komme ud i det fine vejr."

La det_gro_foraar_i_haven_paa_altan_lilleMed udgangspunkt i to nabohaver i Nordsjælland - og en altan i Hørsholm - viser haveeksperterne denne gang, hvordan man tilplanter et surbundsbed, udvælger egnede rododendronsorter, rydder op i sit staudebed, planter roser - og pifter sin altan op med forårsblomster.

- Se med på dk4 og få inspiration til forårets havearbejde.


Du kan læse mere på Tips og Tricks: La’ det gro - forår i haven


Værter: Charlotte Wedel Hansen, Peter Martinussen og Bjarne Andersen:

Charlotte Wedel_HansenCharlotte Wedel Hansen er 49 år og ansat hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte er uddannet cand.merc.int. og har arbejdet som henholdsvis produktchef og marketingchef igennem de sidste 18 år – heraf de sidste 7 år hos GardenShop Høsterkøb. Charlotte har, ud over sit arbejde, en stor passion for haven, boligindretning og madlavning og ikke mindst sin familie og gode venner.Peter pasfotoPeter Martinussen er 50 år, og indehaver af et havecenter i Høsterkøb. Peter er uddannet planteskolegartner, har arbejdet med samt handlet med haveplanter i 29 år og er nu 5. generationsgartner, så de grønne fingre ligger til familien. Han har udover sit arbejde en del fritidsinteresser som fx haven og naturen, jagt, økologi, vin, madlavning og sin familie.Bjarne mindreBjarne Andersen er 49 år, og medindehaver af et havecenter i Kalundborg. Bjarne er uddannet planteskolegartner og har arbejdet med formering af krydderurter, buske, træer og stedsegrønne i over 15 år. Han har desuden arbejdet med handel af planteskoleplanter i 12 år - og af fritidsinteresser står haven, naturen, fritidsfiskeri - og ikke mindst familien - i højsædet. http://www.youtube.com/watch?v=vVZg2bw98yk

Annonce

 
       
dk4 | Rådmandsgade 55 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.

Annonce