Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Søstrene Bisp: Jair Melchior

Biskop Marianne Christiansens gæst i denne udgave af ”Søstrene Bisp” er Jair Melchior. 

Navnet Melchior vil få en klokke til at ringe for mange, for navnet Melchior er kendt i Danmark, men Jair har de færreste hørt om? Det skyldes, at Jair Melchior er forholdsvis ny som overrabbiner for det jødiske samfund i Danmark – men han er ud af en slægt af rabbinere.

Samtalen handler om det at være overrabbiner og om at være jødisk dansker eller dansk jøde, men også om forholdet mellem religion og nationalitet og om at have en synlig religion i et samfund, hvor religion tit betragtes som noget, der skal være usynligt.

I programmet er der imidlertid også en tredje samtalepartner i form af et bibelcitat, et vers fra en salme eller sang, som gæsten har valgt, og som er en fast del af samtalen. Jair Melchior har valgt et citat fra 1. Mosebog:
”Hele jorden brugte ét sprog og ensartede ord. Da mennesker rejste østfra, fandt de en dal i landet Shin’ar og bosatte sig dér. De sagde til hinanden: Kom, lad os stryge teglsten og brænde dem, og de brugte teglsten som sten, og asfalt brugte de som mørtel. De sagde: Kom, lad os bygge en by og et tårn med toppen ind i himlen, så at vi skaber os et navn. Ellers vil vi blive spredt over hele jorden.
Da Herren kom ned for at se byen og tårnet, som menneskene havde bygget, sagde Herren: Som ét folk med ét sprog for dem alle er de begyndt at gøre dette. Så er der ingen grænse for alt det, som de kan lægge planer om at gøre. Lad os gå ned og forvirre deres sprog dér således, at de ikke vil kunne forstå hinandens sprog.
Herren spredte dem derfra over hele jorden, og de ophørte med at bygge byen. Derfor kalder man den Babel, (forvirring), for dér forvirrede Herren hele jordens sprog, og derfra spredte Herren dem over hele jorden”.
1. Mosebog, kap. 11, vers 1-9) i særlig oversættelse.


”Søstrene Bisp” produceres i samarbejde med Haderslev stift og Fyens stift.
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.