Ved at benytte denne side er jeg indforstået med brugen af cookies.
Du kan læse mere om vores persondatapolitik (GDPR) på denne side
Accepter

Georg Julin i Aalborg (3:3)

Aalborg er en by i rivende udvikling – det har den faktisk altid været, men ofte på dramatisk vis. Igen og igen har Aalborg rejst sig og været parat i skiftende tider med både krig, vekslende kulturer og industrier, der måtte tilpasse sig tidens efterspørgsel.

I tre programmer får vi aktuelle historier om, hvor dynamisk udviklingen fortsat er – måske på baggrund af fortidens lærdom.

I dette sidste, af tre programmer, ser vi på kunst og kultur på flere forskellige planer. Kunst, der har drevet byen frem til en af Danmarks mest levende kulturbyer. – Vi besøger KUNSTEN, hele Nordjyllands kunstmuseum, der årligt besøges af godt 125.000 gæster, og herefter en helt anden type kunstart, nemlig et blik ind i den årlige revys forberedelse i Europahallen, hvor kunsten hele tiden skal leve op til aktualitet. Herefter en kunstinstallation, der er unik på verdensplan og trækker mere end 1,7 millioner gæster til at være interaktive. Aalborg Universitet har med sine studerende været med til at udvikle denne kunstart, og derfor en samtale med professoren bag afdelingen for oplevelsesøkonomi, som fortæller hvilke metoder universitetet bruger i samspillet med kulturlivet. Det bringer os til det nyeste projekt, der forbinder den tidligere så aktive industriby med satsningen på fremtidens oplevelsesområde med teater, multifunktionelle hoteller, fødevarer og nye spektakulære lejligheder – ”Spritten”. Det er tømreren, iværksætteren og kunstelskeren Martin Nielsen, der har vidtgående planer om en kunstinstallation, der ifølge ham selv og kommunen vil vække opsigt på verdensplan. Til gengæld afslutter vi portrættet af Aalborg helt jord- og virkelighedsnært – men stadig med national og international kunst på royalt niveau – noget af en afsløring!
   

Arrangementer og Sociale medier

 
 
dk4 | Titangade 15 | 2200 København N. | Tlf. 7025 3535
© Copyright dk4. Materialet må ikke gengives uden tilladelse.